05-27-2014, 04:27 AM

ARAYÜZ
Arayüzü oldukça sade ve akılda kalıcı olmuş. Yeni Arayüze baktığınızda eski arayüzde hissettiğiniz cansızlık yok. Yeni arayüz oldukça canlı ve daha dinamik bir tasarımı var.
İOS 6 ile eski tasarımın bittiği ve tasarım konusunda yeni bir yola girildiği görülüyor.
İkonların çoğunluğu yenide tasarlandı. Öncelikle Safari ve Fotoğraflar ikonlarını çok beğendim.
Arka fon eskiden Gri gibi tonlarla cansız iken İOS 7 de Beyaz kullanılmış ve ciddi derecede canlılık ve akıcılık tasarıma hakim olmuş.
Efektler artırılmış Öncelikle Hava durumu sayfasında gerçek zamanlı efektler oldukça başarılı olmuş.
OTOMOBİLE ÖZEL İOS
Yeni İOS 7 de Otomobillere özel olarak hazırlanmış bir mod bulunuyor. Bu mod ile telefon ile gerçekleştirdiğiniz birçok işlevi arabada da gerçekleştirebiliyorsunuz. Örneğin sesli arama ve mesaj gönderme gibi özellikler yer alıyor.
Yeni mod aralarında Mercedes, Ferrari, Hyundai, Chevrolet ve Kia gibi büyük markalarında yer aldığı markaların arabaları tarafından da desteklenecek.
OTOMATİK GÜNCELLEME
Eski İOS işletim sistemlerinde kullanıcılar güncellemelerden oldukça rahatsız oluyordu. Bu sron İOS 7 ile ortadan kaldırıldı. Yeni İOS ta uygulama güncellemeleri otomatik olarak yapılacak. Fakat büyük boyutlu güncellemelerde bu durum kullanıcıları rahatsız edebilir.
İTUNES RADİO
Yeni İOS 7 ile birlikte İTunes Radyo geldi. Artık kullanıcılar resmi Apple İTunes Radyo uygulamasını kullanabilecekler. İTunes Radyo Apple TV ve MAC OS ile entegre şekilde çalışabilecek.
CONTROL CENTER
Control Center ile ayarlarınızı hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.
İOS 7 Hangi Cihazlara Gelecek
İphone 4,4S,5,5S,..
İpad 2, Yeni, Mini,3,4,..
İpod Touch 5. Nesil, 6. Nesil,..
AirDrop, sadece iPhone 5, 5. nesil iPod Touch, 4. nesil iPad ve iPad Mini üzerinde çalışacak.
ve son olarak Jony Ive tarafından anlatılan videosunu izlemenizi istiyorum. Türkçe altyazılı izlemek isteyenler alt kısımda ayar anahtarının solunda yer alan altyazı menüsünü açın. İngilizce altyazıları açın ve sonradan Altyazıları çevir ile Türkçe altyazılı izleyin.
Tam Ekran ve En Az 720p HD İzlemenizi Öneririm.